Queuetainment – theater op locatie

Blij in een rij

Queuetainment? We zijn gespecialiseerd in queuetainment; we vermaken iedereen die in een rij staat te wachten. Blij in een rij, noemen we dat. Ook als het minder druk is, treden we voor je op. Want soms wil je dat bijzondere moment net iets specialer maken. Dat moment is van jezelf of van iemand anders; een verjaardag, een house warming, een welkom thuis of het moment van uitzwaaien. Tim en de Tina’s maken samen met jou dat moment heel bijzonder.

We maken theater op locatie

Wanneer een theatervoorstelling op een andere plaats gegeven wordt dan in een theatergebouw of openluchttheater, dan wordt het theater op locatie genoemd. Soms is deze plaats geschikt gemaakt voor het geven en bijwonen van voorstellingen, soms is de locatie zelf het decor. Binnen of buiten.

Queuetainment

We zijn gespecialiseerd in queuetainment; we vermaken iedereen die in een rij staat te wachten voor de ontvangst-, inschrijf-, of incheckbalie, bij de kaartverkoop of op foodtruckfestival. Of bij een congres of seminar, daar kan het ook zo druk zijn. Met queuetainment gaat de rij misschien niet sneller, maar het wachten wordt een stuk leuker en de tijd vliegt voorbij. En dat is goed nieuws voor het evenement want blije mensen in een rij, zijn blije mensen aan de balie. Blij in een rij, noemen we dat.

Ter plekke bedacht

Queuetainment werkt goed op basis van improvisatie. We improviseren ons scènes ter plekke en gebruiken suggesties uit het publiek. We hebben leren improviseren in onze trainingen en wedstrijden theatersport, wat we overigens nog steeds regelmatig doen. Bij een theatersportwedstrijd strijden twee teams van vier personen tegen elkaar. Zij doen hun best om onder andere een zo leuk, grappig, spannend en/of romantisch mogelijke scène te spelen, aan de hand van suggesties uit het publiek. Lees meer hierover in Theatersport.

Bijvoorbeeld 
Schiphol zet op drukke dagen acteurs in om het wachten in de rij wat leuker te maken en de sfeer goed te houden. Tegenwoordig is het een serieus vak ;-), in 2008 sprak men er zo over: “er waren mensen in glitterpakjes die met een microfoon rondliepen om de wachtende mensen te vermaken door vragen te stellen en een beetje gek te doen.” Dat doen wij ook. Een beetje gek doen, maar dan the next level.